• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
  • Επίσκεψη στη Βίλα Μπιάνκα

   Επίσκεψη στη Βίλα Μπιάνκα
  • Ευχές

   Ευχές
  • Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

   Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Διδακτική επίσκεψη στη Β΄ Παιδική Βιβλιοθήκη Αμπελοκήπων

   Διδακτική επίσκεψη στη Β΄ Παιδική Βιβλιοθήκη Αμπελοκήπων
  • Δράση από την «Άρσις» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού

   Δράση από την «Άρσις» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού
  • Πρόγραμμα Crocus

   Πρόγραμμα Crocus

SID2022-Let’s surf safely the Internet!

Με επιτυχία γιορτάστηκε στο σχολείο μας η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022. Διοργανώθηκε μία διαδικτυακή εκδήλωση eTwinning με τον τίτλο SID2022-Let’s surf safely the Internet!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μουρατίδου Αθηνά έλαβαν μέρους σε μία σειρά δραστηριότητων με θέμα: «Παραπληροφόρηση και Fake News».

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που οργάνωσε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ σε συνεργασία με το Safer Internet4Kids. Μέσα από σταυρόλεξα , κρυπτόλεξα και λαβύρινθους οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη του θησαυρού ο οποίος είναι η ΓΝΩΣΗ της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η δράση ενσωματώθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί το τμήμα με τίτλο ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ FAKE NEWS,με στόχο το μιντιακό γραμματισμό και την ικανότητα διάκρισης των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και γενικότερα στα ΜΜΕ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπαχρήστου Αθανασία γνώρισαν το Interland, ένα διαδικτυακό παιχνίδι περιπέτειας, όπου μπορείς να εφαρμόσεις στην πράξη τα κύρια διδάγματα σχετικά με την ψηφιακή ιθαγένεια και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Επίσης συζήτησαν σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης του κάνοντας χρήση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού της δράσης «Γίνε ο ήρωας του Διαδικτύου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *