• Πρόγραμμα Crocus

   Πρόγραμμα Crocus
  • Επέτειος Πολυτεχνείου

   Επέτειος Πολυτεχνείου
  • Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου

   Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου
  • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

   Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου
  • Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23

   Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23
  • Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

   Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023
  • ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

   ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

«ΜΠΑΛ you…!!» – Μια παράσταση του ΚΘΒΕ μέσα στις σχολικές αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφτηκαν το 1ο γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Οδυσσέας Ελύτης» τρεις ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Οι ηθοποιοί έπαιξαν ένα θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «ΜΠΑΛ you…!!»  διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, που αφορούσε την καθημερινότητα ενός εφήβου της σύγχρονης εποχής και τα προβλήματά του, αλλά και το ενδιαφέρον και την αγωνία των γονέων του για αυτόν, που πολλές φορές κατέληγε σε μια συνεχή καταπίεση.

Πιστεύω πως μέσα από αυτή την δραματοποίηση οι μαθητές ταυτίστηκαν με τον ρόλο του εφήβου και ανακάλυψαν πολλά κοινά στοιχεία στην καθημερινότητά τους. Επίσης,  σκοπός αυτού του δρώμενου  ήταν η προβολή της ανησυχίας των γονιών, ώστε τα παιδιά να  κατανοήσουν το πόσο νοιάζονται για αυτούς οι δικοί τους άνθρωποι σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής τους. Αυτή η  μικρή θεατρική παράσταση κατάφερε να περάσει επιτυχημένα τα μηνύματά της, χωρίς να κουράσει τον θεατή. Οι ηθοποιοί έπαιζαν με γρήγορες, κοφτές κινήσεις, που κατάφερναν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Στο τέλος της παράστασης το κοινό χωρίστηκε σε ομάδες και  κλήθηκε να  προετοιμάσει και να παρουσιάσει με τη βοήθεια των ηθοποιών μικρές θεατρικές σκηνές. Αυτή η επίσκεψη ήταν για όλους μας μια ευχάριστη εμπειρία και είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα που έδωσαν σε όλους μας να συμμετέχουμε ενεργά.

Σοφία Τσαπανίδου, μαθήτρια του  Β3  του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων

      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *