• ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ
    • Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

      Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
    • Παρουσίαση βιβλίου

      Παρουσίαση βιβλίου
    • Πρόγραμμα μαθημάτων

      Πρόγραμμα μαθημάτων
    • Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

      Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018-Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης 

Ο Δήμος  Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 συμμετέχει μαζί με τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά στη διαδημοτική δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) και διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την Ευρώπη.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου (έναρξη της Ευρωπαϊκής Eβδομάδας Kινητικότητας) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου οι 3 Δήμοι απευθύνουν ένα κάλεσμα συμμετοχής και ευαισθητοποίησης με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, σε μια συνεργατική πρωτοβουλία για την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακών συνθηκών φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στο διάστημα αυτό οι πολίτες από όλη την Ελλάδα που δέχονται να συμμετάσχουν στην “πρόκληση” καλούνται να διανύσουν με το ποδήλατό τους καθημερινά όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους και διεκδικώντας με αξιώσεις τη ….νίκη!

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Μπορούν να συμμετέχουν όσες ευρωπαϊκές πόλεις επιθυμούν.

Τo θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η «Πολυτροπικότητα» (Multimodality), με κεντρικό σύνθημα: «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» (mix and move).

Η πολυτροπικότητα, προωθεί τη χρήση και τον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων μεταφοράς για αστικές μετακινήσεις, τόσο επιβατών, όσο και εμπορευμάτων.

Ο συνδυασμός διαφορετικών τρόπων μεταφοράς, έχει ως αποτέλεσμα, τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους επιβάτες σε κόστος, ταχύτητα, ευελιξία, άνεση, αξιοπιστία κλπ.

Επίσης, έχει οφέλη για την κοινωνία, όπως μείωση της ρύπανσης και της συμφόρησης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων της πόλης κλπ.

Τέλος, η αυξανόμενη τάση προς ψηφιοποίηση της αστικής κινητικότητας αποτελεί κύριο παράγοντα προώθησης της πολυτροπικότητας.

Περιμένουμε με χαρά την ενεργή συμμετοχή σας!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θέλετε να συμμετάσχετε στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πέρα από το διάστημα μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου;  Τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν στην καμπάνια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μπορούν να καταχωρίσουν τη δική τους ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ online.

Σε αντίθεση με τη συμμετοχή στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, οι ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μπορούν να πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο. Παρουσιάστε στον κόσμο τα βήματα που κάνετε, για να ενθαρρύνετε τη χρήση εξυπνότερων τρόπων μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση

http://www.mobilityweek.eu/mobility-actions

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *