• Πρόγραμμα Crocus

   Πρόγραμμα Crocus
  • Επέτειος Πολυτεχνείου

   Επέτειος Πολυτεχνείου
  • Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου

   Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου
  • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

   Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου
  • Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23

   Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23
  • Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

   Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023
  • ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

   ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Ελένη του Ευριπίδη

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από τον θίασο «Μικρός Βορράς». Είναι μία δράση που έχει καθιερωθεί να γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας πριν την έναρξη διδασκαλίας του κειμένου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πολύ τους μαθητές να έχουν μια συνολική εικόνα του έργου πριν τη συστηματική ενασχόλησή τους με αυτό.

Οι ηθοποιοί κατάφεραν για άλλη μια φορά να κατακτήσουν το κοινό τους και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του. Οι μαθητές μετά το τέλος της παράστασης αρχικά πήραν μέρος σε θεατροπαιδαγωγικά δρώμενα που οργανώθηκαν από τη θεατρική ομάδα και στη συνέχεια στη συζήτηση που ακολούθησε εξέφρασαν τις απορίες, τις απόψεις, τις εντυπώσεις τους από την παράσταση.

 
Τις μέρες που ακολούθησαν στο σχολείο είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν και γραπτά σε σχετικό φύλλο εργασίας την κριτική τους για το έργο.  Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι θα έβλεπαν με ευχαρίστηση ξανά μια παράσταση αρχαίου δράματος και έκαναν πολύ εύστοχες παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη παράσταση που παρακολούθησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *