• ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ
    • Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

      Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
    • Παρουσίαση βιβλίου

      Παρουσίαση βιβλίου
    • Πρόγραμμα μαθημάτων

      Πρόγραμμα μαθημάτων
    • Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

      Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

Το ΚΘΒΕ στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας μία ταλαντούχα ομάδα νεαρών ηθοποιών του ΚΘΒΕ.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στις σχολικές τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου σε πέντε περιφέρειες της χώρας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας).

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάστηκε και υλοποιείται το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «H Αχίλλειος Πτέρνα Μου»,εμπνευσμένο από το εφηβικό επιστολικό μυθιστόρημα “Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς” της Μαρούλας Κλιάφα, απόσπασμα του οποίου εμπεριέχεται στη διδακτέα ύλη του βιβλίου «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Γυμνασίου».

Το πρόγραμμα αποτελεί πεδίο θεατρικής δράσης – δραστηριοτήτων με κύριους στόχους την άμεση επαφή των μαθητών με το θέατρο αλλά και τη βιωματική από μέρους τους διερεύνηση του θέματος της διαφορετικότητας, της σημασίας της ενσυναίσθησης και τελικά της αποδοχής και αρμονικής συνύπαρξης με τον κάθε “άλλον”.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τις κ.κ.Μίτση Μαυρίδου (σκηνοθέτις) και Έλλη Κατωδρύτου (θεατροπαιδαγωγός).

Οι μαθητές των τριών τμημάτων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα και να συμμετάσχουν σε μία σειρά βιωματικών δράσεων που τους προβλημάτισαν, τους διασκέδασαν αλλά και τους συγκίνησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *