• ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

      ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024
    • Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2023

      Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2023
    • Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

      Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2023-2024.
    • Απονομή ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας στο σχολείο μας

      Απονομή ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας στο σχολείο μας
    • Ευχαριστήρια επιστολή του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ερευνητικό πρόγραμμα

      Ευχαριστήρια επιστολή του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ερευνητικό πρόγραμμα
    • Απολογισμός σχεδίου δράσης «Μαζί αποδομούμε τα στερεότυπα!»

      Απολογισμός σχεδίου δράσης «Μαζί αποδομούμε τα στερεότυπα!»
    • Τελική εκδήλωση «Σχολεία για όλους: συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία»

      Τελική εκδήλωση  «Σχολεία για όλους: συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία»

Συμμετοχή στη δράση δημιουργικής γραφής «Ξέρεις πώς νιώθω;» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, έδωσε το λόγο στους μαθητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης που, άμεσα ή έμμεσα, έχουν βιώσει απειλή ή και βία εντός του σχολικού περιβάλλοντος και τους παρακίνησε να γράψουν μια επιστολή.


Το γράμμα που συνέταξε ο κάθε μαθητής είχε την πρωτοτυπία να μην αναφέρεται θεωρητικά στο φαινόμενο αλλά απευθυνόταν στον άνθρωπο ή την ομάδα εκείνη που τον έκανε να νιώσει δυσαρέσκεια, φόβο, μειονεξία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα.
Η επιστολή που ο κάθε μαθητής αποφάσισε να συγγράψει, στόχο είχε να αναδείξει τα συναισθήματα του συμμετέχοντος, είτε αυτό αφορούσε στην επεξήγηση από πλευράς θύτη των κινήτρων του, είτε στην παρουσίαση των δικών του αντιδράσεων.
Το «γιατί» μαζί κι άλλα ίσως αναπάντητα ερωτήματα, ο θυμός, η αίσθηση αδικίας, καταπίεσης, μη-αποδοχής που αναδύθηκαν από τις διαφορετικές επιστολές των μαθητών συγκεντρώθηκαν ως πρώτη ύλη σε ηθοποιούς της πόλης οι οποίοι επεξεργάστηκαν τις επιστολές και τις διασκεύασαν σε ένα θεατρικό κείμενο.
Τελικός σκοπός, ήταν η δραματοποίηση των βιωμάτων των μαθητών και η φιλοξενία των αρχικών τους συναισθηματικών αντιδράσεων σε μια παράσταση που θα καταδεικνύει το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού και θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού της Θεσσαλονίκης.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι επιστολές των μαθητών μας έχουν συμπεριληφθεί  στο υλικό το οποίο διασκευάστηκε και δραματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα mOmentum της ΚΕΔΗΘ. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν μαθητές του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *