• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑΣ 2023-2024

      ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑΣ 2023-2024
    • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

      ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
    • Ο Κινηματογράφος ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο

      Ο Κινηματογράφος ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο
    • Τί κάνω μετά το γυμνάσιο

      Τί κάνω μετά το γυμνάσιο
    • Τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης 2024

      Τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης 2024
    • «Μαθηματική στρατηγική … στα επιτραπέζια παιχνίδια»

      «Μαθηματική στρατηγική … στα επιτραπέζια παιχνίδια»
    • Σχολεία στον κόσμο

      Σχολεία στον κόσμο

Συμμετοχή στη δράση δημιουργικής γραφής «Ξέρεις πώς νιώθω;» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, έδωσε το λόγο στους μαθητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης που, άμεσα ή έμμεσα, έχουν βιώσει απειλή ή και βία εντός του σχολικού περιβάλλοντος και τους παρακίνησε να γράψουν μια επιστολή.


Το γράμμα που συνέταξε ο κάθε μαθητής είχε την πρωτοτυπία να μην αναφέρεται θεωρητικά στο φαινόμενο αλλά απευθυνόταν στον άνθρωπο ή την ομάδα εκείνη που τον έκανε να νιώσει δυσαρέσκεια, φόβο, μειονεξία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα.
Η επιστολή που ο κάθε μαθητής αποφάσισε να συγγράψει, στόχο είχε να αναδείξει τα συναισθήματα του συμμετέχοντος, είτε αυτό αφορούσε στην επεξήγηση από πλευράς θύτη των κινήτρων του, είτε στην παρουσίαση των δικών του αντιδράσεων.
Το «γιατί» μαζί κι άλλα ίσως αναπάντητα ερωτήματα, ο θυμός, η αίσθηση αδικίας, καταπίεσης, μη-αποδοχής που αναδύθηκαν από τις διαφορετικές επιστολές των μαθητών συγκεντρώθηκαν ως πρώτη ύλη σε ηθοποιούς της πόλης οι οποίοι επεξεργάστηκαν τις επιστολές και τις διασκεύασαν σε ένα θεατρικό κείμενο.
Τελικός σκοπός, ήταν η δραματοποίηση των βιωμάτων των μαθητών και η φιλοξενία των αρχικών τους συναισθηματικών αντιδράσεων σε μια παράσταση που θα καταδεικνύει το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού και θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού της Θεσσαλονίκης.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι επιστολές των μαθητών μας έχουν συμπεριληφθεί  στο υλικό το οποίο διασκευάστηκε και δραματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα mOmentum της ΚΕΔΗΘ. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν μαθητές του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *