• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑΣ 2023-2024

      ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑΣ 2023-2024
    • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

      ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
    • Ο Κινηματογράφος ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο

      Ο Κινηματογράφος ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο
    • Τί κάνω μετά το γυμνάσιο

      Τί κάνω μετά το γυμνάσιο
    • Τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης 2024

      Τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης 2024
    • «Μαθηματική στρατηγική … στα επιτραπέζια παιχνίδια»

      «Μαθηματική στρατηγική … στα επιτραπέζια παιχνίδια»
    • Σχολεία στον κόσμο

      Σχολεία στον κόσμο

Παρουσίαση βιβλίου

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 η συγγραφέας κα Χουρίδου Πολυξένη επισκέφθηκε το σχολείο μας μετά από πρόσκληση της κας Μουρατίδου Αθηνάς , καθηγήτριας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια της δράσης : Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής : «Από την ανάγνωση … στη συγγραφή»

Η συγγραφέας παρουσίασε με τη βοήθεια μιας ομάδας μαθητών το βιβλίο της « Το τριδέκατο κρησφύγετο των Πειρατών«.Οι μαθητές έχοντας ως πηγή έμπνευσης το συγκεκριμένο βιβλίο δημιουργήσαν κατασκευές , οπτικοποίησαν, δραματοποίησαν σκηνές παρουσιάζοντας σκετς και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα τα οποία έκλεισαν μέσα σε μπουκάλια ως άλλοι «ναυαγοί». Πήραν συνέντευξη από την κα Χουρίδου που τους μίλησε για την έμπνευση, τη συγγραφή και την έκδοση ενός βιβλίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυνήγι θησαυρού.

Στην εκδήλωση συνέβαλαν οι καθηγήτριες κα Γκουλιαμπέρη Άννα, κα Καλούδη Βασιλική και κα Μαυροματίδου Θεοδώρα. Πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια της εικαστικού του σχολείου μας , της κας Δουμάνη Χριστίνας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την συγγραφέα παιδικών βιβλίων, την κα Χουρίδου Πολυξένη, για την παρουσία της στο σχολείο μας και τη συμβολή της στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *