• ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
    • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ
    • Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

      Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
    • Παρουσίαση βιβλίου

      Παρουσίαση βιβλίου
    • Πρόγραμμα μαθημάτων

      Πρόγραμμα μαθημάτων
    • Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

      Επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας, Νόησις, – θεματικό πάρκο «Οδύσσεια»

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Ε.Γιαννιώτη, Β.Καλούδη, Α.Παπαχρήστου και Κ. Πουτούρογλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS, σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας όπου ζωντάνεψαν οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα.

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της ομάδας έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης. Είναι ειδικός ερευνητής στο Center for Hellenic Studies του Harvard, στην Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας, και στο Πανεπιστήμιο της N. Dakota (στη Λεξικογραφία), επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland.

Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου του Μουσείου-Θεματικού Πάρκου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης.

Τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του. Η δική του διακριτική «παρέμβαση» στα κείμενα του σεναρίου πρόσθεσε μια έντονη δόση χιούμορ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο, έλαβαν μέρος σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, διασκέδασαν μαθαίνοντας πλήθος πληροφοριών με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο.

Ήταν κατά γενική ομολογία μια αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *