• Πρόγραμμα Crocus

   Πρόγραμμα Crocus
  • Επέτειος Πολυτεχνείου

   Επέτειος Πολυτεχνείου
  • Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου

   Αιτήσεις για ενισχυτική διδασκαλία έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου
  • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

   Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου
  • Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23

   Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 11/10/23
  • Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

   Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023
  • ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

   ‘Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Για Όλους: Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων»

Το σχολείο μας, για το σχολικό έτος 2021-2022, συμμετέχει στο καινοτόμο, εθνικό πρόγραμμα «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων» . Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διαχειριστής του είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (European Wergeland Centre – EWC) και διαχειριστής επιχορήγησης είναι η εταιρεία ΣΟΛ Crowe, σε συνεργασία με την οργάνωση HumanRights360.  Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα συσταθεί ένα πανελλήνιο σχολικό δίκτυο το οποίο θα πρεσβεύει τις βασικές αρχές και τις αξίες οι οποίες αναδύονται μέσα από την καλλιέργεια ενός σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού, όπου τα μέλη της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα τα παιδιά πρόσφυγες θα νιώθουν ευπρόσδεκτα σε ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό σχολικό και μαθησιακό περιβάλλον και θα προσφέρεται ποιοτική εκπαίδευση σε όλους.

Οι δράσεις στις οποίες πήραμε μέρος έως τώρα (Δεκέμβριος 2021)

 1. 16 ώρες επιμόρφωσης του διευθυντή, ενός εκπαιδευτικού και της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στην Ακαδημία, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 19, 20, 21 Νοεμβρίου 2021.
 2. 10  ώρες επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου (8/12/2021 και 13/12/2021) από τις επιμορφώτρια μας Γάτση Γιώτα και Παναγιωτίδου Άννα Μαρία.  Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης εκπονήθηκε ένα σχέδιο εργασίας/ δράσης, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες του σχολείου μας, στο οποίο φέτος λειτουργεί Τάξη Υποδοχής προσφύγων. 

Δόθηκαν Βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους και όλες τις εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *